magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Napelemes - kiserőmű avatás és Magbörzével egybekötött Nyílt nap a Növényi Diverzitás Központban
2018.03.20.
Évente várhatóan 260-270 MWh elektromos energiát termelnek majd a kiépített fotovoltaikus rendszerek Tápiószelén, a Növényi Diverzitás Központ (NöDiK) területén. Mindez az intézmény villamosenergia szükségletének jelentős részét fedezi majd. Az új létesítményt 125,77 millió Ft Európai Uniós támogatással épült. A napelemes-kiserőmű bővítésével lehetővé vált – többek között – az elavult fűtési rendszerek kiváltása is.
Részletek
Vakrandi a múzeumban
2018.03.20.
A Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztálya szeretettel meghívja Önt és kedves családját a főosztályunk által üzemeltetett Vadonleső Program keretében meghirdetett „Az Év Emlőse: a földikutya” programsorozat nyitórendezvényére a „Vakrandira”, amire 2018. március 29-én 11.00–12.30 órakor, a Magyar Természettudományi Múzeumban (Budapest, Ludovika tér 2-6.) kerül sor, a „Fogas vakony és Földi kölök” – Földikutyák Magyarországon című időszaki kiállítás megnyitójával egybekötve.
Részletek
Megvannak a Natura 2000 díj 2018. évi döntősei!
2018.03.20.
Szavazzon most a kedvencére!
Az Európai Bizottság Natura 2000 díja az európaiak által a Natura 2000 védett területek hálózatán belül a természetvédelembe fektetett időt, elkötelezettséget és erőfeszítéseket ismeri el.
Részletek
Dr. Varga Zoltán professzor úr Széchenyi-díjat kapott
2018.03.19.

Ezúton mi is szívből gratulálunk a professzor úrnak, aki közéleti természetvédelmi munkásságával segítette az állami természetvédelem és a biodiverzitás megőrzését.

Részletek
Idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos szakmai nap programja
2018.03.19.
Elkészült az III. Idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos szakmai nap programja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvény a korábban meghirdetett időponthoz képest 30 perccel korábban kezdődik! A rendezvény új időpontja: 2018. március 23. (péntek) 9:30 (regisztráció: 09:00 órától).A rendezvény helyszíne: Földművelésügyi Minisztérium, Darányi Ignác terem, 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület eléréséhez kattintson ideMinden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletek
Akadálymentes Égbolt megállapodás 10 éves évfordulója
2018.03.12.
A szabadvezetékek mentén történő, áramütés vagy ütközés miatti madárpusztulás felszámolására írta alá 2008. február 26-án a természetvédelemért felelős tárca, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület valamint az érintett hálózati engedélyesek az Akadálymentes Égbolt megállapodást, amelyhez a későbbiekben több szakmai szervezet és cég, így az átviteli hálózatot működtető MAVIR ZRt. is csatlakozott. Az önkéntes megállapodás aláírásának 10 éves évfordulója alkalmából az aláírók 2018. február 26-án sajtónyilvános rendezvényt tartottak.
Részletek
Idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos szakmai nap
2018.03.05.
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának szervezésében immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos szakmai nap.
Részletek
Özönnövények visszaszorításának gyakorlati tapasztalatai
2018.03.02.

Megjelent az "Özönnövények visszaszorításának gyakorlati tapasztalatai" című Rosalia kézikönyv javított, kiegészített kiadása, melyet a Turjánvidék LIFE+ Természet program (LIFE10NAT/HU/000020) tett lehetővé.

Részletek
LIFE Pályázói igények szerinti tréning
2018.02.28.
2018 első, LIFE Programhoz kapcsolódó természetvédelmi tréningje mintegy 50 résztvevő közreműködésével február 20-21-én zajlott le Kecskemét és Lakitelek helyszíneken a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szervezésében.
Részletek
Segíts és nyerj!
2018.02.23.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kérdőíves felmérést állított össze azzal a céllal, hogy látogatóik igényeihez mérten tudják fejleszteni és bővíteni szolgáltatásaikat a jövőben. A kérdőívet kitöltők kedvezménykupont kapnak és ingyenes belépőket nyerhetnek hortobágyi turisztikai programokra.
Részletek
Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja
2018.02.21.
A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
 
Részletek
Természetvédelmi célú ürgetelepítések egyeztetése
2018.02.20.
A természetvédelmi célból végrehajtott ürgetelepítési akciók ma már elengedhetetlen hozzátartozói a faj hosszútávú megörzésének, mivel olyan mértékben elszigeteltek állományaik, hogy természetes úton újabb kolóniák létrejöttére szinte egyáltalán nincs már esély. Az ilyen, előre tervezhető áttelepítési akciókat azonban országosan össze kell hangolni, hogy valóban hatékonyan szolgálják az ürgék fennmaradását és a meglévő forráspopulációk se sérüljenek.
Részletek
Mohács adott otthont a Vizes Élőhelyek Világnapja központi rendezvényének
2018.02.05.
A természetvédelem jeles napjainak sorában február 2-a a Vizes Élőhelyek Világnapja. Az iráni Ramsar városában 1971-ben ugyanis ezen a napon írták alá azt az egyezményt, amely a nemzetközi jelentőségű vízi ökoszisztémákról, ezen belül is elsősorban a vízimadarak élőhelyeinek megőrzéséről szól - mondta el dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár pénteken Mohácson, a Vizes Élőhelyek Világnapja ünnepi rendezvényén.
Részletek
Az Év Emlőse: a földikutya
2018.01.31.
A keleti sün, az ürge, a denevérek és a mogyorós pele után idén egy egészen különleges fajt választottak az Év Emlősének a Vadonleső Program felelősei: ezúttal a hazánkban fokozottan védett földikutya fajcsoport érdemelte ki a megtisztelő címet.
Részletek
Egyre népszerűbb a Vadonleső
2018.01.17.
A Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztálya által, 2009 óta működtetett Vadonleső Program elsősorban azért jött létre, hogy a hivatalos természetvédelem, egyes védett növények és állatok elterjedéséről több információval rendelkezhessen a programhoz csatlakozó önkéntesek által. Azonban kezdetektől fogva úgy alakítottuk ki a honlapot, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem jelentőségére, hogy közelebb hozza, megszerettesse a természetet az emberekkel. Fontos volt számunkra, hogy az értékes előfordulási adatok gyűjtése egyben kellemes elfoglaltságot, jó kikapcsolódást is jelentsen.
Részletek
Lengyelországi látogatás a sikeresebb hazai LIFE projektek érdekében
2017.12.07.
A „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című pályázatban foglaltaknak megfelelően az idei szakmai tanulmányút Lengyelországban került megrendezésre 2017 őszén. A Természetmegőrzési Főosztály képviselői tapasztalatszerzés céljából több lengyel LIFE projektet is meglátogattak.
Részletek
Magyarország képviseli az Európai Uniót a vadvilág megőrzéséről szóló nemzetközi konferencián
2017.12.01.
A napokban ülésezik Genfben az ENSZ veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményének (CITES) Állandó Bizottsága.
Részletek
„Pele-gála és forgatag” Az „Év emlőse: a mogyorós pele” záró rendezvénye
2017.11.23.
2017. november 17-én és 18-án a Magyar Természettudományi Múzeum adott otthont a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által működtetett Vadonleső Program „Év emlőse: a mogyorós pele” „Pele-gála és forgatag” című két napos záró rendezvényének.
Részletek
VIII. Madárvédelmi Konferencia
2017.11.20.

2017. november 9-én „A hazai madárvédelmi problémák és megoldásaik” címmel nagyszabású nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten, a MAVIR Zrt., a Földművelésügyi Minisztérium, a Herman Ottó Intézet, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében.

Részletek
Ökoszisztéma-szolgáltatások térképezése és értékelése a Bükki Nemzeti Parkban is
2017.11.20.
Hét európai védett karszt-terület ökoszisztéma-szolgáltatásait vizsgálják az INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében. Hazánkat az idén 40 éves Bükki Nemzeti Park Igazgatóság képviseli a projektben. A „Karszt területek ökoszisztéma szolgáltatása – a helyi fenntartható fejlődés támogatása” (EcoKarst) témacímű projekt a Duna vízgyűjtőjén található karszt-területek védelmét és fenntartható fejlődését szolgálja azáltal, hogy a területek jelenlegi és lehetséges ökoszisztéma-szolgálatásait elemzi.
 
Részletek
A biodiverzitásról másképp 2. konferencia
2017.11.13.
A Magyar Természettudományi Társulat az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottságával (KÖTEB), az MTA KÖTEB Biodiverzitás Albizottságával, az MTA KÖTEB Élelmiszerbiztonsági Albizottságával és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködésben rendezte meg A biodiverzitásról másképp 2. „Puli, csatak és fuszujka – sokféleség a génektől a pörköltig” című konferenciát 2017. november 8-án a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
Részletek
Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia Egerben
2017.11.10.
A Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya, az Eszterházy Károly Egyetemmel, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal és az Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközponttal együttműködésben tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát (MTBK) 2017. november 2. és 5. között, Egerben.
Mentés
Részletek
Ipolytarnócon ülésezett a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság
2017.11.09.
2017. október 18-án és 19-én a „palóc Pompeji-nek” is nevezett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen tartotta soros ülését.
Részletek
Idén először ünnepeljük A Táj Nemzetközi Napját
2017.10.18.
Az európai tájak minősége és sokfélesége közös érték. A táj egyformán fontos része az emberek életminőségének mindenhol: városon és falun, leromlott és kiváló állapotú területeken egyaránt. Az Európa Tanács kezdeményezésére október 20-át idén először Európa-szerte A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepelhetjük.
Részletek
Lásd és Védd - Kiállítás a védett és veszélyeztetett állat és növényfajok illegális kereskedelméről
2017.10.17.
Az Állatok Világnapja alkalmából 2017. október 4-én nyitotta meg kapuit a Csongrád Megyei Kormányhivatal új időszakos kiállítása, melynek témája a vadon élő növény- és állatfajokkal folytatott növekvő illegális kereskedelem és annak természetpusztító hatásai.
Részletek
Geotóp Napok 2017-ben is!
2017.10.10.
A geotóp (a Geo = Föld és toposz = hely szavakból) olyan helyszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei találhatók meg. Ezek a képződmények lehetnek különféle felszínformák, sziklafalak, barlangok, kőzetek vagy talajok természetes és mesterséges kibukkanásai, források, ásvány- vagy kövület előfordulások, emellett még a természet sok más érdekessége, és persze maga a táj. Megismerésük és megfigyelésük révén a múltba is tehetünk egy időutazást, bepillantást nyerve évmilliókkal ezelőtti földtörténeti eseményekbe.
Részletek
10 éves az Európai Táj Egyezményt kihirdető törvény
2017.10.05.

2017. október 3-án a Földművelésügyi Minisztérium és az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának (AJBH) szervezésében a Firenzében, 2000. október 20-án kelt, az Európai Táj Egyezmény kihirdetéséről szóló 2007. évi CXI. törvény elfogadásának 10 éves évfordulója alkalmából közös rendezvényre került sor Budapesten, az AJBH Nádor utcai épületében.

Részletek
Pele-futam az Őrségben!
2017.10.03.
A Vadonleső program Év Emlőse: a mogyorós pele rendezvénysorozat részeként, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium közös szervezésében a Szalafő-Pityerszeren található Népi Műemlékegyüttes udvarán óriási sikerrel zajlott le az "Őrségi pele-futam" akadályverseny.
Részletek
Átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” díjakat
2017.09.25.

Idén nyolcadik alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye” kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére szeptember 25-én került sor a budapesti Larus Rendezvényközpontban. A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által meghirdetett közös pályázaton látogatóközpont és tanösvény kategóriában hirdettek nyertest a kiírók. A díjakat Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár és Mártonné Máthé Kinga, az MTÜ igazgatója adta át.

Részletek
Magyar nyertes a MAB Young Scientists Awards pályázaton
2017.09.08.
Az UNESCO által 1989-ben alapított díjjal kétévente olyan fiatal tudósokat jutalmaznak, akik kutatásaikat az ökorendszerek, a természeti erőforrások és a biológiai sokféleség területén végzik. A MAB Kormányközi Koordinációs Bizottság (MAB ICC) 29. ülésén 2017. június 13-án kihirdették a Young Scientists Awards 2017 díj nyerteseit.
Részletek
Európai Natura 2000 Díj 2018 - szeptember végéig várják a pályázókat
2017.08.29.
A legfőbb természetvédelmi eredmények kitüntetését célzó Európai Natura 2000 díj negyedik évi pályázati időszaka 2017. szeptember 29-én zárul. A Natura 2000-hez kapcsolódó tevékenységekben részt vevő bármely jogi személy nevezhet a díjra az öt kategória egyikében.
 
Részletek
Újabb 12 fajjal bővül az Európai Unió számára veszélyt jelentő idegenhonos inváziós fajok jegyzéke
2017.07.12.
A tagországok képviselőiből álló inváziós fajok elleni védelemért felelős bizottság 2017. június 19-én megszavazta 12 fajnak az uniós inváziós rendelet (1143/2014/EU rendelet) Unió számára veszélyt jelentő idegenhonos inváziós fajok jegyzékére való felkerülését. A tagországok döntése alapján, a hivatalos jóváhagyást követően lép életbe a bővített jegyzék.
Részletek
Természetvédelmi témájú LIFE pályázatok önerő-támogatása
2017.07.07. 09:22
Az Földművelésügyi Minisztérium szakmai támogatónyilatkozat (A8), illetve társfinanszírozói (A6) adatlap kitöltése révén biztosítja a LIFE Programban pályázókat a tervezett projektjük támogathatóságáról.
Részletek
A fokozottan védett és telepesen költő madárfajok állományának monitorozása program 2015 és 2016 évi eredményei
2017.07.05. 15:00
A fokozottan védett és telepesen költő madárfajok állományának monitorozása program célja a Magyarországon fészkelő ritka, veszélyeztetett és telepesen költő madárfajok állományának becslése, rövid és hosszú távú trendek felállítása regionális és országos szinten, valamint a fészkelésük sikerességét veszélyeztető tényezők feltárása.
Részletek
Országos kiemelt program a természet értékeinek és szolgáltatásainak megőrzéséért (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001)
2017.07.05. 14:19
Június 30-án, a Magyar nemzeti Parkok Hete 2017 nyitórendezvényének szakmai konferenciája és azt követő sajtótájékoztató keretében került bemutatásra a természetvédelem egyik kiemelt országos programja, „a közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok” elnevezésű projekt.
Részletek
Az idei év utolsó LIFE Természetvédelmi tréningje
2017.07.05. 14:16
A 2017. év utolsó LIFE Természetvédelmi tréningje mintegy 50 fő résztvevő közreműködésével 2017. június 28-án zajlott le a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szervezésében.
Részletek
Ökoturisztikai és természetvédelmi konferencia a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 keretében
2017.06.21. 15:47
A Földművelésügyi Minisztérium és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel meghívja Önt a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 rendezvény keretében zajló ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciára.
A rendezvény időpontja: 2017. június 30. (péntek) 10:00 – 17:00.
Helyszíne: Eszterházy Károly Egyetem Líceuma (Eger).
Részletek
III. LIFE Természetvédelmi térning
2017.06.16. 11:14
A Földművelésügyi Minisztérium a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című, LIFE14 CAP/HU/000010 azonosító számú projektben foglaltak szerint, az Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programja (LIFE) keretében benyújtandó pályázatok sikeressége érdekében 2017. június 28-án rendezi meg a III. LIFE Természetvédelmi tréninget.
Részletek
A biológiai sokféleség világnapja a Szegedi Vadasparkban
2017.06.06. 09:47
A Biológiai Sokféleség Világnap alkalmából idén május 22-én a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya rendezvényének a Szegedi Vadaspark adott otthont, melyen az élővilág változatosságát és értékeit bemutató ismeretterjesztő programokkal vártuk az érdeklődőket.
Részletek
Idén is lehet pályázni Az év ökoturisztikai létesítménye címre
2017.05.23. 14:35
Május 23-án, a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút jósvafői rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki.
Részletek
<<Életjelek>> Natura 2000 területekről - Akciófelhívás 2017.
2017.05.22. 11:41
A tavaszt záró, nyárnyitó zöld jeles ünnepek alkalmából az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szakmai támogatása mellett akciófelhívást tesz közzé Zöld Óvodák, Örökös Zöld Óvodák, Ökoiskolák és Örökös Ökoiskolák körében „Életjelek” címmel.
Részletek
Európai Natura 2000 díj
2017.05.16.
A legfőbb természetvédelmi eredmények kitüntetését célzó Európai Natura 2000 díj negyedik évi pályázati időszaka megnyílt. A Natura 2000-hez kapcsolódó tevékenységekben részt vevő bármely jogi személy nevezhet a díjra az öt kategória egyikében. A pályázat kiterjed ezen túlmenően a nagy érdeklődésre számot tartó „Európai Polgári Díjra” is, amelyre a díj honlapján történő közönségszavazáson a legtöbb szavazat érkezett. A pályázati felhívás 2017. szeptember 29-én zárul.
Részletek
Újabb földikutya előfordulást fedeztek fel!
2017.05.12. 10:37
Albertirsa Barátainak Köre Természetvédelmi Csoport munkatársai óriási felfedezést tettek 2017. április 18-án, amikor egy felszínen mozgó földikutyát sikerült fényképezniük és filmezniük Albertirsa határában. A faj szakértői számára is teljesen új ez az előfordulás, ami azért is különleges, mert a világ egyik legritkább emlőséről van szó. A bizonyított előfordulás története akkor lesz teljes, ha genetikai vizsgálatok eldöntik a talált populáció faji hovatartozását.
Részletek
A 40 éves Bükki Nemzeti Park történetében eddig nem tapasztalt természeti katasztrófa történt 2017. áprilisában a Bükkben
2017.05.12. 08:26

A károk teljes felméréséig csak alapos tájékozódás után ajánlott a nemzeti park területén lévő erdőkben sétát, túrát tervezni. A biztonságosan járható túraútvonalakról a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján és facebook oldalán lehet érdeklődni.

Részletek
Megjelent a 2017. évi LIFE pályázati felhívás!
2017.05.10. 14:27
Az Európai Bizottság 2017. április 28-án közzétette a 2017. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek és előkészítő projektek benyújtására.
Részletek
Felébredtek a pelék
2017.05.05. 13:12
A Magyar Természettudományi Múzeum április 28-án, pénteken 10 és 12 óra között adott otthont a „Pele, ébresztő!” évadnyitó rendezvénynek, amellyel az idei Év Emlőse programsorozat indul útjára.
Részletek
Képzést tartott a CITES igazgatási hatóság a természetvédelmi hatóságok részére
2017.04.27. 10:12
A veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme világszinten aggasztó méreteket ölt, és több ezer faj fennmaradását veszélyezteti. A kereskedelem ellenőrzésében és a jogellenes cselekmények megfékezésében Magyarországnak – földrajzi fekvéséből adódóan – kiemelkedően fontos szerepe van. Ehhez elengedhetetlen a végrehajtásban dolgozó szakemberek rendszeres képzése és továbbképzése.
Részletek
Pele, ébresztő!
2017.04.20. 10:58
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által működtetett Vadonleső Program (www.vadonleso.hu) 2017-ben a mogyorós pelét jelölte az Év Emlősének. Az ehhez kacsolódó, egész éves országos programsorozat „Pele, ébresztő!” évadnyitó rendezvénnyel indul útjára, amelynek április 28-án 10 és 12 óra között a  Magyar Természettudományi Múzeum, Semsey Andor terme ad otthont.
Részletek
LIFE Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás tréning
2017.04.19. 10:21
A LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium újabb sikeres, nagy szakmai közönséget megmozgató tréninget tartott.
Részletek
Kiemelt természetvédelmi oltalmat kapott a délvidéki földikutya legnépesebb populációjának bajai élőhelye
2017.04.07. 08:51
A fokozottan védett, világ-ritkaságnak számító délvidéki földikutya néhány éve felfedezett bajai állományának élőhelye március eleje óta Bajai földikutya-rezervátum természetvédelmi terület néven kiemelt természetvédelmi oltalmat élvez. A védetté nyilvánítás kulcsfontossgú lépés volt a fokozottan védett, kis létszámú állományú délvidéki földikutya megőrzése terén.
Április 6-án a Földművelésügyi Minisztérium és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Baja Város Önkormányzatával közösen sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.
Részletek

  Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
Védett madarak mentése
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design