magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

II. LIFE Természetvédelmi tréning
2017.03.13.
A „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya tréninget szervez jövőbeni pályázók számára.
Részletek
Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja
2017.03.02.
A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzetipark-igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
 
Részletek:
 
Részletek
IV. LIFE Klímapolitikai Tréning
2017.02.07.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium LIFE Klímapolitikai Csapata „Éghajlatváltozás és tudatosságnövelés” címmel LIFE klímapolitikai tréninget rendez 2017. február 16-án.
Részletek
Óriási érdeklődés az inváziós fajokkal foglalkozó szakmai napon!
2017.01.27.
Színültig megtelt a Földművelésügyi Minisztérium nagy színházterme azon a szakmai napon, melyen az idegenhonos inváziós állat- és növényfajokkal kapcsolatos tudnivalókat, teendőket vitatták meg az összegyűlt kutatók, területkezelők, civil szervezetek képviselői, a hatóságoknál és gyakorlati természetvédelemben dolgozók, valamint az érdeklődő nagyközönség tagjai. A téma tapasztalt népszerűségére való tekintettel a  honlapon azok is megtekinthetik az elhangzott előadások levetített diasorait, akik nem tudtak eljönni a január 25-i eseményre (www.termeszetvedelem.hu/idegenhonos-invazios-fajok).
Részletek
Nemzetközi fotópályázat a „Vadvilág világnap” alkalmából
2017.01.17.
Az idén március 3-án negyedik alkalommal ünnepeljük a Vadvilág világnapot. Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy ez alkalomból, a veszélyeztetett állat- és növényfajok kereskedelmének szabályozásával foglalkozó nemzetközi természetvédelmi egyezmény, a CITES Nemzetközi Titkársága „A fiatalok szemén keresztül” címmel ifjúsági fotópályázatot hirdetett.
Részletek
LIFE Capacity Building Networking Workshop
2016.12.21.
A 2016. januári Brüsszelben megrendezett indító megbeszélés után hazánk rendezhette meg a kapacitásépítési pályázatot elnyert országok második találkozóját, a Kapacitásépítési Networking Workshop-ot 2016. november 22-23-án.
Részletek
Ülésezett a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság
2016.12.12.
A Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) 2016. november 11-én egynapos ülést tartott, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság dinnyési kutatóházában.
Részletek
Elhunyt Fekete Gábor akadémikus
2016.12.05.
Elhunyt Fekete Gábor akadémikus, a természetvédelemért elkötelezett biológus tudós, aki kezdeményezte és az egyik vezetője volt annak a munkacsoportnak, amely kidolgozta a Nemzeti Biodiverzitás-megőrzési Stratégia és a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Program alapvetéseit.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design