magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Képzést tartott a CITES igazgatási hatóság a természetvédelmi hatóságok részére
2017.04.27.
A veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme világszinten aggasztó méreteket ölt, és több ezer faj fennmaradását veszélyezteti. A kereskedelem ellenőrzésében és a jogellenes cselekmények megfékezésében Magyarországnak – földrajzi fekvéséből adódóan – kiemelkedően fontos szerepe van. Ehhez elengedhetetlen a végrehajtásban dolgozó szakemberek rendszeres képzése és továbbképzése.
Részletek
Pele, ébresztő!
2017.04.20.
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által működtetett Vadonleső Program (www.vadonleso.hu) 2017-ben a mogyorós pelét jelölte az Év Emlősének. Az ehhez kacsolódó, egész éves országos programsorozat „Pele, ébresztő!” évadnyitó rendezvénnyel indul útjára, amelynek április 28-án 10 és 12 óra között a  Magyar Természettudományi Múzeum, Semsey Andor terme ad otthont.
Részletek
LIFE Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás tréning
2017.04.19.
A LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium újabb sikeres, nagy szakmai közönséget megmozgató tréninget tartott.
Részletek
Kiemelt természetvédelmi oltalmat kapott a délvidéki földikutya legnépesebb populációjának bajai élőhelye
2017.04.07.
A fokozottan védett, világ-ritkaságnak számító délvidéki földikutya néhány éve felfedezett bajai állományának élőhelye március eleje óta Bajai földikutya-rezervátum természetvédelmi terület néven kiemelt természetvédelmi oltalmat élvez. A védetté nyilvánítás kulcsfontossgú lépés volt a fokozottan védett, kis létszámú állományú délvidéki földikutya megőrzése terén.
Április 6-án a Földművelésügyi Minisztérium és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Baja Város Önkormányzatával közösen sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.
Részletek
Sikeresen lezajlott a II. LIFE Természetvédelmi tréning
2017.04.06.
Nagy érdeklődésre tartott számot a 2017. március 23-án megrendezett II. LIFE Természetvédelmi tréning, amelyet a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szervezett.
Részletek
Natura 2000 védjegy kampány
2017.04.03.
Az Európai Bizottság elindította a Natura 2000 védjegy kampányát, amely során lehetőséget biztosít Natura 2000 területeken megtermelt termékek és szolgáltatások bemutatkozására.
Részletek
LIFE Környezetvédelmi Irányítás és Tájékoztatás tréning
2017.03.22.
A Földművelésügyi Minisztérium a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című, LIFE14 CAP/HU/000010 azonosító számú projektben foglaltak szerint, az Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programja (LIFE) keretében benyújtandó pályázatok sikeressége érdekében tematikus tréninget szervez LIFE Környezetvédelmi Irányítás és Tájékoztatás tréning címmel.
 
Részletek
Keressük az év Ifjú Kócsagőrét!
2017.03.22.
Az idén immár ötödik alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Az Év Emlőse
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design