magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

LIFE Capacity Building Networking Workshop
2016.12.21.
A 2016. januári Brüsszelben megrendezett indító megbeszélés után hazánk rendezhette meg a kapacitásépítési pályázatot elnyert országok második találkozóját, a Kapacitásépítési Networking Workshop-ot 2016. november 22-23-án.
Részletek
Ülésezett a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság
2016.12.12.
A Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) 2016. november 11-én egynapos ülést tartott, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság dinnyési kutatóházában.
Részletek
Elhunyt Fekete Gábor akadémikus
2016.12.05.
Elhunyt Fekete Gábor akadémikus, a természetvédelemért elkötelezett biológus tudós, aki kezdeményezte és az egyik vezetője volt annak a munkacsoportnak, amely kidolgozta a Nemzeti Biodiverzitás-megőrzési Stratégia és a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Program alapvetéseit.
Részletek
A természetvédelem új nagykövetei
2016.11.23.
A Földművelésügyi Minisztérium A TERMÉSZETVÉDELEM NAGYKÖVETE címet adományozza azoknak a művészetek terén alkotó előadóknak, íróknak, költőknek, képzőművészeknek, akik munkáságukkal, műveikkel, természetszerető és természetvédő magatartásukkal a társadalom széles rétegét fordítják élő örökségünk megismerése és megóvása felé.
Részletek
Gálával zárult Az Év Emlőse: a denevér! programsorozat
2016.11.23.
Háromnapos gálával, természetvédelmi forgataggal zárult november 18-ától az év emlőséhez, a denevérhez kapcsolódó tematikus programsorozat a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Részletek
Látogatás a Duna-ártér Nemzeti Parkban
2016.10.18.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében az Élet az Erdőben című LIFE projekt (LIFEinFORESTS, LIFE13 INF/HU/001163) keretében megrendezett szakmai tanulmányúton közel 50 fő erdészeti és természetvédelmi szakember vett részt. Az idén 20 éves Donau-Auen nemzeti parkban kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a térségre jelentős hatással bíró Duna folyó bemutatásának, kialakulásától kezdve a folyószabályozásig.
Részletek
V4 Környezetvédelmi Miniszterek találkozója
2016.10.04.

Klímaváltozással és a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos közös nyilatkozatot írtak alá a Visegrádi Csoport környezetvédelmi miniszterei Tucznoban

Részletek
Lezárult az idei Ifjú Kócsagőr Program
2016.10.03.

Színvonalas döntővel zárult az idei Ifjú Kócsagőr Program, melyen nyolc hazai nemzeti park igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság egy-egy kócsagőr-jelöltje mérte össze tudását. Az immár negyedik alkalommal megrendezett országos rendezvény győztese Hábenczyus Alida Anna lett, akit Kis Viktor a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készített fel.

Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design