magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Idén is lehet pályázni Az év ökoturisztikai létesítménye címre
2017.05.23. 14:35
Május 23-án, a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút jósvafői rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki.
Részletek
<<Életjelek>> Natura 2000 területekről - Akciófelhívás 2017.
2017.05.22. 11:41
A tavaszt záró, nyárnyitó zöld jeles ünnepek alkalmából az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szakmai támogatása mellett akciófelhívást tesz közzé Zöld Óvodák, Örökös Zöld Óvodák, Ökoiskolák és Örökös Ökoiskolák körében „Életjelek” címmel.
Részletek
Európai Natura 2000 díj
2017.05.16.
A legfőbb természetvédelmi eredmények kitüntetését célzó Európai Natura 2000 díj negyedik évi pályázati időszaka megnyílt. A Natura 2000-hez kapcsolódó tevékenységekben részt vevő bármely jogi személy nevezhet a díjra az öt kategória egyikében. A pályázat kiterjed ezen túlmenően a nagy érdeklődésre számot tartó „Európai Polgári Díjra” is, amelyre a díj honlapján történő közönségszavazáson a legtöbb szavazat érkezett. A pályázati felhívás 2017. szeptember 29-én zárul.
Részletek
Újabb földikutya előfordulást fedeztek fel!
2017.05.12. 10:37
Albertirsa Barátainak Köre Természetvédelmi Csoport munkatársai óriási felfedezést tettek 2017. április 18-án, amikor egy felszínen mozgó földikutyát sikerült fényképezniük és filmezniük Albertirsa határában. A faj szakértői számára is teljesen új ez az előfordulás, ami azért is különleges, mert a világ egyik legritkább emlőséről van szó. A bizonyított előfordulás története akkor lesz teljes, ha genetikai vizsgálatok eldöntik a talált populáció faji hovatartozását.
Részletek
A 40 éves Bükki Nemzeti Park történetében eddig nem tapasztalt természeti katasztrófa történt 2017. áprilisában a Bükkben
2017.05.12. 08:26

A károk teljes felméréséig csak alapos tájékozódás után ajánlott a nemzeti park területén lévő erdőkben sétát, túrát tervezni. A biztonságosan járható túraútvonalakról a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján és facebook oldalán lehet érdeklődni.

Részletek
Megjelent a 2017. évi LIFE pályázati felhívás!
2017.05.10. 14:27
Az Európai Bizottság 2017. április 28-án közzétette a 2017. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek és előkészítő projektek benyújtására.
Részletek
Felébredtek a pelék
2017.05.05. 13:12
A Magyar Természettudományi Múzeum április 28-án, pénteken 10 és 12 óra között adott otthont a „Pele, ébresztő!” évadnyitó rendezvénynek, amellyel az idei Év Emlőse programsorozat indul útjára.
Részletek
Képzést tartott a CITES igazgatási hatóság a természetvédelmi hatóságok részére
2017.04.27. 10:12
A veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme világszinten aggasztó méreteket ölt, és több ezer faj fennmaradását veszélyezteti. A kereskedelem ellenőrzésében és a jogellenes cselekmények megfékezésében Magyarországnak – földrajzi fekvéséből adódóan – kiemelkedően fontos szerepe van. Ehhez elengedhetetlen a végrehajtásban dolgozó szakemberek rendszeres képzése és továbbképzése.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Az Év Emlőse
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
Védett madarak mentése
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design