magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

A 40 éves Bükki Nemzeti Park történetében eddig nem tapasztalt természeti katasztrófa történt 2017. áprilisában a Bükkben
2017.05.12.

A károk teljes felméréséig csak alapos tájékozódás után ajánlott a nemzeti park területén lévő erdőkben sétát, túrát tervezni. A biztonságosan járható túraútvonalakról a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján és facebook oldalán lehet érdeklődni.

Részletek
Megjelent a 2017. évi LIFE pályázati felhívás!
2017.05.10.
Az Európai Bizottság 2017. április 28-án közzétette a 2017. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek és előkészítő projektek benyújtására.
Részletek
Felébredtek a pelék
2017.05.05.
A Magyar Természettudományi Múzeum április 28-án, pénteken 10 és 12 óra között adott otthont a „Pele, ébresztő!” évadnyitó rendezvénynek, amellyel az idei Év Emlőse programsorozat indul útjára.
Részletek
Képzést tartott a CITES igazgatási hatóság a természetvédelmi hatóságok részére
2017.04.27.
A veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme világszinten aggasztó méreteket ölt, és több ezer faj fennmaradását veszélyezteti. A kereskedelem ellenőrzésében és a jogellenes cselekmények megfékezésében Magyarországnak – földrajzi fekvéséből adódóan – kiemelkedően fontos szerepe van. Ehhez elengedhetetlen a végrehajtásban dolgozó szakemberek rendszeres képzése és továbbképzése.
Részletek
Pele, ébresztő!
2017.04.20.
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által működtetett Vadonleső Program (www.vadonleso.hu) 2017-ben a mogyorós pelét jelölte az Év Emlősének. Az ehhez kacsolódó, egész éves országos programsorozat „Pele, ébresztő!” évadnyitó rendezvénnyel indul útjára, amelynek április 28-án 10 és 12 óra között a  Magyar Természettudományi Múzeum, Semsey Andor terme ad otthont.
Részletek
LIFE Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás tréning
2017.04.19.
A LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium újabb sikeres, nagy szakmai közönséget megmozgató tréninget tartott.
Részletek
Kiemelt természetvédelmi oltalmat kapott a délvidéki földikutya legnépesebb populációjának bajai élőhelye
2017.04.07.
A fokozottan védett, világ-ritkaságnak számító délvidéki földikutya néhány éve felfedezett bajai állományának élőhelye március eleje óta Bajai földikutya-rezervátum természetvédelmi terület néven kiemelt természetvédelmi oltalmat élvez. A védetté nyilvánítás kulcsfontossgú lépés volt a fokozottan védett, kis létszámú állományú délvidéki földikutya megőrzése terén.
Április 6-án a Földművelésügyi Minisztérium és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Baja Város Önkormányzatával közösen sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.
Részletek
Sikeresen lezajlott a II. LIFE Természetvédelmi tréning
2017.04.06.
Nagy érdeklődésre tartott számot a 2017. március 23-án megrendezett II. LIFE Természetvédelmi tréning, amelyet a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szervezett.
Részletek

« Vissza     Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Az Év Emlőse
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design