magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Magyar tagot választottak a biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal foglalkozó kormányközi platform tagjai közé
2015.01.26.
A biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányközi platform (IPBES) az elmúlt héten tartotta 3. ülését Bonnban. Az ENSZ keretein belül létrejött platform 2012. áprilisban alakult meg azzal a céllal, hogy erősítse a tudomány és a szakpolitikai döntéshozatal közötti kapcsolatot a biológiai sokféleség és az ökoszisztéma szolgáltatások megőrzése és fenntartható használata érdekében.
Részletek
Megnyílt a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja, a Bakony-Balaton Geopark nyugati kapuja
2015.01.21.
Európai uniós pályázat révén új létesítménnyel gyarapodott Tapolcán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság sokszínű ökoturisztikai kínálata. A csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát.
Részletek
Téli kalandozások nemzeti parkjainkban - a hideg évszakban is változatos programokat kínálnak nemzeti parkjaink
2015.01.21.
Transz-bükki átkelés, Téli túra a Zemplénben, Telelő madarak megfigyelése a Dinnyési-fertőn, Hajnalmadár túra, Nyomunkban a hiúz vagy éppen Hortobágyi sasles.
Január 31-én és február 7-én a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében közel húsz túraajánlattal várják a természetkedvelőket védett természeti területeink.
Részletek
2015-ben az „év emlőse” az ürge!
2015.01.20.
A VADONLESŐ Program, a támogató szakmai szervezetekkel egyeztetve, 2015-ben másod ízben hirdeti meg az „év emlőse” rendezvénysorozatot, mely minden évben más és más őshonos emlősállatunkra irányítja a figyelmet, elősegítve azok jobb megismerését és hatékonyabb védelmét.
Az „év emlőse” program második faja az ürge (Spermophilus citellus) lett. Miért esett a választásunk éppen Petőfi Sándor „fürge ürgé”-jére?
Részletek
Vajon mi lesz idén az „év emlőse”?
2015.01.08.
A Vadonleső program felelőseiként, számos szakmai szervezettel egyeztetve, minden évben kiválasztjuk az "év emlősét". A tavaly indított kezdeményezés célja, hogy egy éven keresztül a kiválasztott emlősfajra irányítsuk a figyelmet, elősegítve annak megismerését egyúttal felhívjuk a figyelmet a faj természetvédelmi helyzetére, problémáira.
Részletek
Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság ülése 2014.
2015.01.06.
A Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága 2014-ben Biharugrán tartotta meg éves ülését
Részletek
Botanikai és zoológiai értekezlet Felsőtárkányban
2014.12.16.
2014. december 3-án és 4-én, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának, a nemzeti park igazgatóságoknak, valamint a Környezet- és Természetvédelmi Felügyelőségeknek botanikai, zoológiai témában jártas, valamint hatósági ügyeket intéző munkatársai vették két napra birtokba a Bükk egyik legszebb hegyi településén, Felsőtárkányban található Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontot.
Részletek
„Titokzatos sün történetek” gálaműsor a Magyar Természettudomány Múzeumban
2014.12.01.
Méltóképpen zárult november 25-én a VADONLESŐ PROGRAM által kezdeményezett „Az év emlőse a keleti sün” rendezvénysorozat. A Magyar Természettudományi Múzeum kupolacsarnoka 11 órára már megtelt az ország minden részéből érkezett gyerekekkel és kísérőikkel, a nemzetipark-igazgatóságok környezeti neveléssel foglakozó munkatársaival, múzeumpedagógusokkal és előadóművészekkel.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design