magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Prizma Junior különdíjat kapott a II. Ifjú Kócsagőr program
2014.11.25.
A Prizma Kreatív Pr Díj átadóján november 20-án este az Y-Triász pályázata nyerte el a Prizma Junior különdíjat. A 30y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által indított speciális természetvédelmi utánpótlás programja az Y generációnak szól.
Részletek
Pályázati felhívás!
2014.11.17.
A Green-Go Rövidfilm Verseny idén is várja a kreatív, sokkoló, vicces, de mindenképp különleges és szemléletformáló kisfilmeket.
Részletek
Kaptárkövek védetté nyilvánítása
2014.10.28.
Az erdők mélyén, völgyek oldalában rejtőző vagy a napsütötte dombhátakon magasodó kaptárkövek – különösen a szabályos kúpformájúak – impozáns méreteikkel, sötétlő üregeikkel mitikus hangulatot árasztanak. A 7/2014. (X. 27.) FM rendelet kihirdetésével az országban jelenleg ismert és ez idáig még nem védett 41 kaptárkő-előfordulás kiemelt természetvédelmi oltalmat kapott.
Részletek
Nemzeti park igazgatóságok és geoparkok részvétele a Földtudományos Forgatagon 2014. november 8-9-én
2014.10.22.
A rendezvényen a látogatók a nemzeti park igazgatóságok, az FM és a hazai geoparkok standjainál megismerkedhetnek védett természeti területeink legérdekesebb földtudományi természeti értékeivel és az azokhoz kapcsolódó ökoturisztikai látogatóközpontokkal, természetvédelmi bemutatóhelyekkel, programokkal kapcsolatos információkhoz juthatnak.
Részletek
Nemzeti parkok és natúrpaparkok ízei 2014. október 23-26. Országosan hét helyszínen várják a nemzeti parkok és a natúrparkok a helyi ízeket kedvelőket
2014.10.18.
Az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A hagyományos és a különleges ízek kedvelői sem maradnak éhen, a helyi termékek széles választékából válogathatnak, kóstolhatnak. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják.
Részletek
Díjazták az év ökoturisztikai látogatóközpontját és tanösvényét
2014.09.30.
Átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye 2014” díjakat. A címre látogatóközpont és tanösvény kategóriában lehetett pályázni, az értékelésnél azt vették figyelembe, hogy mennyire látogató- és családbarát létesítményről van szó. A pályázat a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében valósult meg.
Részletek
Geotóp Napok 2014. október 4-én és 11-én Rendezvények országszerte!
2014.09.17.
A geotóp (Gea=Föld és toposz=hely) olyan helyszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei találhatók meg.
Részletek
Megválasztották az év Ifjú Kócsagőrét
2014.09.12.
Bándy Fruzsina lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Gruber Ágnes, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel az Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjére. A megmérettetést már második alkalommal rendezte meg a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30y zenekar által életre hívott Y TriÁsz mozgalom a Földművelésügyi Minisztériummal közösen.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Zöld Civil Fórum
MET-ÉSZ
 
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
European Greenbelt
European Greenbelt
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design