magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Megalakult a EUROPARC szövetség „Magyar Szekció”-ja
2014.04.17.
2014. április 10-11-ig zajlott Hortobágyon, a Fecskeház Erdei Iskolában az EUROPARC Federation hazai tagszervezeteinek stratégiai értekezlete. Az értekezleten 9 Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársai vettek részt, ahol Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket.
Részletek
Tízezren „barlangoltak” a nemzeti parkjainkban
2014.04.11.
Közös kampány keretében népszerűsítette hazánk látogatható barlangjait a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága és az érintett nemzetipark-igazgatóságok, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével.
Részletek
„Ifjú Kócsagőrök” -et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat!
2014.03.27.
Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, az idén 20 éves Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park 2013-ban létrehozta az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben. A programban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a 10 Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésének köszönhetően 2013-ban a több száz jelentkezőből kiválasztott gyakornokok a nemzeti parkokban ismerkedhettek meg a természetvédelem titkaival. 
 
2014-ben TIÉD A LEHETŐSÉG!
 
Részletek
Programsorozat a Herman Ottó Emlékévben
2014.03.13.

A Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI) szervezésében február 4-ével elindult a Herman Ottó Emlékév, melynek ünnepélyes megnyitóján a Muzsikás együttes adott koncertet. Azóta megmozdult az ország, számtalan település, szervezet, alkotó és magánember keresi meg a NeKI-t ötletével, vagy ad hírt programjáról.  Pontosan ez volt a cél, a NeKI örömmel lát minden új kezdeményezést az emlékév rendezvénysorozatának hivatalos programján túl.

Részletek
Ember a természetben - kampány indul a nemzeti parkok népszerűsítésére
2014.03.07.
A magyarországi ökoturizmus legnagyobb letéteményesei a nemzeti parkok - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet-és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a magyar nemzeti parkok ökoturisztikai kampányáról szóló sajtótájékoztatón. A Természettudományi Múzeumban tartott rendezvényen átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázatának díjait. A pályázat új kategóriával bővül Ember a természetben címmel.
Részletek
Áttörés a madármérgezés elleni harcban
2014.03.05.
Új fejezetet nyitott a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködése a madármérgezések elleni harcban – jelentette ki a tárca környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón. Rácz András annak kapcsán beszélt erről, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) természetkárosítással gyanúsít két személyt, akik a rendőrök szerint védett madarakat: egy parlagi sast és egy barna réti héját mérgeztek meg.
Részletek
VadonleSÜNk!
2014.02.28.
Márciustól VadonleSünk!
 
2014-ben az év emlőse a keleti sün
 
A VADONLESŐ Program, a támogató szakmai szervezetekkel egyeztetve, 2014-ben első ízben hirdeti meg az Év Emlőse rendezvénysorozatot, mely minden évben más és más őshonos emlősállatunkra irányítja a figyelmet, ezzel elősegítve azok megismerését és hatékonyabb védelmét.
 
Az Év Emlőse program első faja a keleti sün (Erinaceus roumanicus).
Miért pont a sün?
Részletek
Élmény? Természetesen! - a Magyar Nemzeti Parkok az Utazás 2014 kiállításon
2014.02.26.
A Vidékfejlesztési Minisztérium és a nemzetipark-igazgatóságok idén is önálló standon mutatják be a magyar nemzeti parkok ökoturisztikai kínálatát az Utazás Kiállításon. A fókuszban a nemzeti parkok programajánlatai, illetve a márciusban zajló „Barlangolás” tematikus hónap áll majd.
Az idei Utazás 2014 kiállításon a Vidékfejlesztési Minisztérium pavilonját a Magyar Nemzeti Parkok új ökoturisztikai logója jelzi majd, hiszen az elkövetkezendő időszakban hazánk páratlan szépségű nemzeti parkjai lesznek a figyelem középpontjában.
 
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Zöld Civil Fórum
MET-ÉSZ
 
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
European Greenbelt
European Greenbelt
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design