magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Tavaszi ürge-költő ünnepség
2015.04.01.
„Az év emlőse az ürge” programsorozat nyitórendezvénye a
Magyar Természettudományi Múzeumban
 
Bár március végén, április elején még épp hogy csak kezdenek az ürgék a téli álmukból ébredezni, de a Vadonleső Program kezdeményezésére „ürgebarát” gyerekek, kutatók, írók és zenészek valamint érdeklődő újságírók már eljöttek a Magyar Természettudományi Múzeumba, hogy egy rövid ünnepség keretében útjára bocsássák az egész éves ürgés programsorozatot. Joggal kérdezhetik sokan, hogy miért pont az ürgére fókuszálunk ebben az évben?
Részletek
Őscsigák és -kagylók a Duna-Ipoly Nemzeti Park működési területéről
2015.03.31.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park működési területén található Ariadne-barlangrendszer kutatói igen sikeres évet zárhattak 2014-ben. Bár az évi kutatási zárójelentés meg nem készült el, de az már tudható, hogy nemcsak az eddig ismert járatrendszer hosszát sikerült jelentősen megnövelniük, hanem addig soha nem látott ősmaradványok tömegét fedezték fel a barlang mészkőfalában.
Részletek
Szakmai konferencia az Őrségi Nemzeti Parkban
2015.03.31.
A természetvédelmi erdőkezelés és a természetes folyamatokra alapozott, folyamatos erdőborítást biztosító erdőgazdálkodás volt a témája annak a szakmai konferenciának, amelyet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság rendezett 2015. március 9-10-én Őriszentpéteren az „Erdei élőhelyrekonstrukciók Vas megye védett természeti területein” című KEOP pályázat támogatásával.
Részletek
Tavaszi ürgeköltő ünnepséggel indul az Év emlőse programsorozat
2015.03.26.
Példa nélküli széles összefogás körvonalazódik az év emlőse, az ürge megmentése érdekében. A szakemberek bíznak benne, hogy még időben kongatják a vészharangot „a szegény kis ürge” és a hozzá kapcsolódó élőhelyek, illetve annak értékes állat- és növényfajai megőrzésére. A tudományos élet, a gyakorlati természetvédelem, az uniós anyagi források, az előadó-művészet és nem utolsósorban a költészet tolla, eszközkészlete áll most Petőfi Sándor „fürge pajkos ürgé”-jének szolgálatába.
Részletek
Máté Bence természetfotós előadása a természettudományi Múzeumban 2015. március 26-án
2015.03.25.
A „Fotós túrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében márciustól novemberig 15 különleges túraajánlattal várják a természet és a természetfotózás szerelmeseit a Magyar Nemzeti Parkok.
Részletek
Keressük 2015 Ifjú Kócsagőrét!
2015.03.23.
2015-ben ismét meghirdettük az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmazzuk a program nyerteseit.
Részletek
Megalakult az EUROPARC Szövetség Közép- és Kelet-Európai Szekciója a cseh Sumava Nemzeti Parkban, 5 magyar taggal
2015.03.20.
2015. március 17-én megalakult az EUROPARC Szövetség Közép- és Kelet-Európai Szekciója a cseh Sumava Nemzeti Parkban, 5 magyar taggal.
Részletek
Rekordot döntött a látogatók száma a magyar nemzeti parkokban
2015.02.25.
Újabb rekordot döntött a Magyar Nemzeti Parkok látogatottsága tavaly: jócskán meghaladta az 1,4 millió főt a regisztrált látogatók száma. Mintegy 42 ezerrel többen keresték fel 2014-ben a látogatóközpontokat, tanösvényeket, barlangokat, bemutatóhelyeket, különböző szakvezetéses túrákat, rendezvényeket és ökoturisztikai szálláshelyeket mint az azt megelőző évben. Hazánk nemzeti parkjainak kínálata évről-évre egyre népszerűbb.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design