magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Európai Geoparkok Hete május 23-tól június 7-ig
2015.05.26.
Az Európai Geoparkok Hete 64 geopark rendezvényeit fogja össze kontinensünk 22 országában. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park irányította Bakony–Balaton Geopark számos eseménnyel csatlakozik a kezdeményezéshez 2015. május 23. és június 7. között. Geotúrák, kedvezményes barlangtúrák, családoknak és iskolai csoportoknak szóló geofoglalkozások, iskoláknak meghirdetett geonapok kínálnak alkalmat a Bakony és a Balaton-felvidék földtani értékeinek élményszerű megismerésére.
Részletek
Biológiai Sokféleség Világnapja - kvíz játék
2015.05.26.
Május 22-én a világ számos országában irányul a figyelem az élővilág változatosságának megőrzésére. Az ENSZ 2000-ben nyilvánította ezt a napot a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Világnapjává.
Részletek
Magyarország vezetheti be elsőként az új uniós GMO-szabályokat
2015.05.18.
Az Európai Unióban Magyarország vezetheti be elsőként a genetikailag módosított szervezetek (GMO) köztermesztésének tagállami tiltását lehetővé tévő új szabályokat - mondta az MTI-nek pénteken Berlinben a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért felelős helyettes államtitkára.
Részletek
Türingiai tanulmányút
2015.05.06.
2015. április 14. és 16. között a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának és Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának, valamint az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának képviselői türingiai tanulmányúton vettek részt. A tapasztalatcsere háttere, hogy a Magyar-Türingiai Kormányközi Vegyes Bizottság keretében a természetvédelem területén több mint 10 éve szakértői szintű kétoldalú együttműködés folyik.
Részletek
Tavaszi ürgepikniken ünnepeljük az ürgék ébredését
2015.04.20.
A Vadonleső Program az „év emlőse az ürge” rendezvénysorozat keretében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal karöltve, az ürgék tavaszi ébredésének örömére ünnepi programmal várja 2015. április 24-én 10 órakor a sajtó képviselőit, a gyermekeket, és minden érdeklődőt a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban.
Részletek
A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya és az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottságának (KÖTEB) Biodiverzitás Albizottsága részéről Dévai György szervezésében közös könyvbemutatót tartottak
2015.04.20.
2015. április 15-én V. Németh Zsolt államtitkár méltató szavai kíséretében, két új szakkönyvet mutattunk be a nagyközönségnek a Magyar Tudományos Akadémia székházában.
Részletek
Natúrpark névhasználati címet kapott a Körösök Völgye Natúrpark
2015.04.16.
A Körösök vidékén jött létre hazánk kilencedik natúrparkja. A natúrpark névhasználati jogosultságot megállapító oklevelet V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára április 15-én Békéscsabán adta át a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület elnökének, Vantara Gyulának. Összesen 14 település területén működik a Körösök Völgye Natúrpark.
Részletek
Kaptárkőnap Szomolyán
2015.04.13.
A hazai kaptárkő előfordulások védetté nyilvánításának és a bükkaljai kőkultúra méltatása mellett tájegységi értéktár bizottság megalakításának bejelentésére, nemzeti parki termék védjegyhasználati szerződések helyi termelők részére történő átadására, valamint kaptárköves fotópályázat eredményhirdetésére és a pályaműveket bemutató kiállítás bemutatására is sor került 2015. április 10-én Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részvételével.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design