magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Nemzeti parkok és natúrpaparkok ízei 2014. október 23-26. Országosan hét helyszínen várják a nemzeti parkok és a natúrparkok a helyi ízeket kedvelőket
2014.10.18.
Az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A hagyományos és a különleges ízek kedvelői sem maradnak éhen, a helyi termékek széles választékából válogathatnak, kóstolhatnak. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják.
Részletek
Díjazták az év ökoturisztikai látogatóközpontját és tanösvényét
2014.09.30.
Átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye 2014” díjakat. A címre látogatóközpont és tanösvény kategóriában lehetett pályázni, az értékelésnél azt vették figyelembe, hogy mennyire látogató- és családbarát létesítményről van szó. A pályázat a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében valósult meg.
Részletek
Geotóp Napok 2014. október 4-én és 11-én Rendezvények országszerte!
2014.09.17.
A geotóp (Gea=Föld és toposz=hely) olyan helyszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei találhatók meg.
Részletek
Megválasztották az év Ifjú Kócsagőrét
2014.09.12.
Bándy Fruzsina lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Gruber Ágnes, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel az Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjére. A megmérettetést már második alkalommal rendezte meg a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30y zenekar által életre hívott Y TriÁsz mozgalom a Földművelésügyi Minisztériummal közösen.
Részletek
A természetvédelem a Sziget Fesztiválon
2014.08.18.
A természetvédelem témája a 22. Sziget Fesztiválon is lehetőséget kapott a megjelenésre a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Környezetügyért felelős Helyettes Államtitkárságának keretein belül. Idén hazánk egyedülálló állat- és növényvilágára, az azokat fenyegető veszélyekre, a megóvásukban kulcsszerepet játszó nemzeti park igazgatóságokra, valamint a nemzetközi kereskedelem által veszélyeztetett élőlények védelmére hívtuk fel a figyelmet.
Részletek
LIFE Információs Napot tartottunk az új pályázati felhívásról
2014.06.27.
2014. június 25-én LIFE Információs Napot tartottunk a 2014-2020 pénzügyi időszakra vonatkozó új LIFE programról, melynek első pályázati felhívása 2014. június 18-án jelent meg az Európai Bizottság honlapján.
Részletek
Idén is lehet pályázni Az év ökoturisztikai létesítménye címre
2014.06.19.
Június 13-án, a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2014 rendezvénysorozat tatai nyitórendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2014” pályázatot, amit a Földművelésügyi Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya, valamint a Magyar Turizmus Zrt. írt ki.
Részletek
LIFE Információs Nap
2014.05.30.
LIFE Információs Napot rendezünk 2014. június 25-én a 2014. évi pályázati felhívásról, nyertes LIFE projektek tapasztalatainak bemutatásával
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Zöld Civil Fórum
MET-ÉSZ
 
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
European Greenbelt
European Greenbelt
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design