magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Beporzók a kertünkben – avagy a háttérben munkálkodó természet
2019.03.12.
Az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának gondozásában megjelent a beporzás szerepét, a kerti beporzókat és a rájuk leselkedő veszélyeket bemutató, letölthető ismeretterjesztő kiadvány:
Részletek
„Barlangoljunk!” március a barlangok hónapja
2019.03.01.

A "Magyar Nemzeti Parkok" márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Részletek
Szakmai beszélgetés a tájváltozás nyomon követéséről – a Tájkarakter fejlesztési elem előrehaladásának tükrében
2019.02.20.
Az Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Munkacsoport 2019. február 14-én – az ülés fő témájaként – tartott szakmai beszélgetést a szakmailag előkészítendő tájmonitoring és a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) TÁJKARAKTER fejlesztési elemének kapcsolódásáról.
Részletek
Az Év Emlőse: a hiúz
2019.02.19.
2019-ben az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum égisze alatt működő Vadonleső program a hiúzt választotta az Év Emlősének. Egész évben számos és nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény népszerűsíti Európa legnagyobb testű macskáját, pályázatok és kulturális programok sokasága várja a természet értékeire fogékony érdeklődőket.
Részletek
Tudományterületek összefogása a táji értékek megőrzése érdekében
2019.02.15.
2018 őszén megvalósítási szakaszába lépett a természetvédelem országos programjának TÁJKARAKTER fejlesztési eleme. Ennek első szakmai részeredményeit mutatták be az Agrárminisztérium által szervezett tájékoztató fórumon. A rendezvény felkért előadói betekintést nyújtottak a magyarországi tájkarakter típusok országos léptékű számbavételének módszertani kérdéseibe, az erre irányuló kutatás folyamatába.
Részletek
A vizes élőhelyek idei világnapjának központi témája az éghajlatváltozás
2019.02.06.
Mintegy 36 milliárd forint jut élőhelyek rekonstrukciójára a nemzeti park igazgatóságok révén a 2020-ig terjedő európai uniós pénzügyi időszakban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár hétfőn Szarvason, a vizes élőhelyek világnapja alkalmából tartott rendezvényen.
Részletek
Ismerkedés a NATURA kutatásokkal a Magyar Biológiai Társaság Vándorgyűlésén
2018.12.04.
A Magyar Biológiai Társaság 2018. november 22-23. között rendezte meg XXXI. Vándorgyűlését Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. A konferencián a genetika, antropológia-archaeozoológia, zoológia és botanika szekciók mellett a természetvédelmi szekció is helyet kapott a programban.
Részletek
Beszámoló a LIFE Környezet- és természetvédelmi tréningről
2018.12.03.
2018. november 28-án megrendezésre került az év utolsó, környezet-, és természetvédelmi tematikájú LIFE tréningje az Agrárminisztérium szervezésében. A rendezvényen 69 fő vett részt.
Részletek
Sikeresen halad előre a hazai zöldinfrastruktúra megőrzését szolgáló kutatás
2018.11.15.
A hazai zöldinfrastruktúra megőrzését és fejlesztését megalapozó stratégiai keretek meghatározásáról szóló műhelytalálkozó során mutatták be a természetvédelem országos programja (KEHOP-4.3.0-15-2016-00001) fejlesztési elemének eddigi eredményeit az Agrárminisztérium rendezvényén.
Részletek
Tata elnyerte a Ramsari Város címet!
2018.10.26.
A Ramsari Egyezményt aláíró országok delegációinak részvételével zajló dubaji világkonferencián október 25-én Michl József polgármester vehette át Tata nevében a Ramsari Város kitüntető címet, amely a vizes élőhelyeink védelméért kifejtett tevékenységek nemzetközi elismerése.
Részletek

  Előre »   

Idegenhonos inváziós fajok
Védett madarak mentése
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
Az Év Emlőse
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design