magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Még két hétig lehet pályázni a Natura 2000 Díjra
2015.11.21.
A díjat a Natura 2000 hálózattal kapcsolatos tevékenységekben érintett bármely természetes vagy jogi személy elnyerheti. Helyi és nemzeti hatóságok, vállalkozások, földtulajdonosok, civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek egyaránt pályázhatnak az öt kategória valamelyikében.
 
Részletek
Fürge ürgék és barátaik
2015.11.18.
November 14-15-én, szombaton és vasárnap a Vadonleső Program, a Magyar Természettudományi Múzeum, hazánk nemzeti park igazgatóságai valamint a „Raptorsprey” LIFE Program az „Év emlőse az ürge” programsorozat zárásaként kétnapos természetvédelmi családi kavalkádot szervezett a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Részletek
Ürgefüttyök gálaműsor a Magyar Természettudományi Múzeumban
2015.11.18.
„Az év emlőse az ürge” programsorozat záró rendezvénye
 
2015. november 13-15-én a Magyar Természettudományi Múzeum adott otthont az „Év emlőse az ürge” programsorozatunk záró rendezvényének. November 13-án, pénteken az Ürgegálára elsősorban a nyertes pályaműveket benyújtó gyerekeket és családtagjaikat hívtuk meg. A Természetmegőrzési,- valamint a Nemzeti parki és Tájvédelmi Főosztály szervezte programon mintegy 200, az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is érkezett gyerekek, kísérőik, környezeti nevelők és művészek vettek részt.
 
Részletek
Idén is sikeresen zárult az EUROPARC Szövetség éves konferenciája és közgyűlése
2015.11.10.
Az EUROPARC az európai nemzeti parkok, természetvédelmi állami szervek és civil szervezetek képviselőit tömörítő, európai szintű szervezet. Az idei évi konferencián közel 200 regisztrált jelentkező, továbbá több tucat szervező és önkéntes vett részt. Jelenleg az EUROPARC Szövetségnek több mint 380 tagja van 37 országot képviselve.
Részletek
„Fürge ürgék és barátaik” - Természetvédelmi kavalkád a múzeumban
2015.11.09.
A Vadonleső Program, a Magyar Természettudományi Múzeum, a „Raptorsprey” LIFE Program, valamint hazánk nemzeti parkjai a „2015. Év Emlőse az ürge” programsorozat zárásaként sok szeretettel várják Önt és kedves családját az „Ürgék és barátaik” című kétnapos családi természetvédelmi kavalkádon a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Részletek
Megújuló támogatási lehetőségek a Magas Természeti Értékű Területeken
2015.10.26.
Megjelent az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) kifizetésről szóló pályázati felhívás. A felhívás speciális, természetvédelmi célú előíráscsomagokat és kifizetéseket tesz elérhetővé a Magas Természeti Értékű Területeken (MTÉT) gazdálkodók számára.
Részletek
Darukonferencia
2015.10.16.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ezúton szeretné meghívni Önt a Darufesztivál keretei között megrendezésre kerülő I. Darukonferenciára
Részletek
Megválasztottuk 2015 Ifjú Kócsagőrét
2015.10.12.
Mikus László lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Erdős Sarolta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel. Az „Ifjú Kócsagőr Program”, célja az Ygeneráció bevonása értékteremtő programokba, betekintés nyújtás a természetvédelembe.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design