magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Rekordot döntött a látogatók száma a magyar nemzeti parkokban
2015.02.25.
Újabb rekordot döntött a Magyar Nemzeti Parkok látogatottsága tavaly: jócskán meghaladta az 1,4 millió főt a regisztrált látogatók száma. Mintegy 42 ezerrel többen keresték fel 2014-ben a látogatóközpontokat, tanösvényeket, barlangokat, bemutatóhelyeket, különböző szakvezetéses túrákat, rendezvényeket és ökoturisztikai szálláshelyeket mint az azt megelőző évben. Hazánk nemzeti parkjainak kínálata évről-évre egyre népszerűbb.
Részletek
FELHÍVÁS magyar szakértők részére az IPBES szakértői csoportjaiban való részvételre
2015.02.17.
A biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányközi platform (IPBES) 2012 áprilisában alakult meg. Az ENSZ keretein belül létrejött platform célja, hogy erősítse a tudomány és a szakpolitikai döntéshozatal közötti kapcsolatot a biológiai sokféleség és az ökoszisztéma szolgáltatások megőrzése és fenntartható használata érdekében.
Részletek
Vizes Élőhelyek Világnapja a Földművelésügyi Minisztériumban
2015.02.10.
A természetvédelem jeles napjainak sorában február 2-a a Vizes Élőhelyek Világnapja. 1971-ben ezen a napon írták alá az iráni Ramsarban azt az egyezményt, amely a vizes élőhelyekről, azok megőrzéséről szól. A Ramsari Egyezmény a természetvédelmi államközi megállapodások legrégebbike.
A Világnapról 2015-ben a Földművelésügyi Minisztérium a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsággal karöltve egy gazdag témájú előadóülésen emlékezett meg.
Részletek
Elindult országjáró körútjára a titokzatos sün történetek képregény kiállítás
2015.02.10.
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság központjában, Őriszentpéteren látható március elejéig az a képregény kiállítás, amely 2014-ben a "keleti sün éve" rendezvénysorozat keretében meghirdetett gyermek pályázat győztes műveit mutatja be. A tíz bemutatott képregény tíz féle megközelítésben foglalkozik a sünök valós természetvédelmi, mesebeli, vagy éppen teljesen átvitt értelemben feldolgozott történeteivel.
Részletek
A Mesés Hetés Zöldút mintaprogram nyerte a 2015. évi Magyar Tájdíjat
2015.02.09.
A Zöldutak Módszertani Egyesület, a Vasfüggöny Út Egyesület, a Rédicsi Közös Önkormányzati Hivatal, valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAVKI) alkotta pályázati konzorcium nyertes pályaműve részt vesz az Európa Tanács Táj Díja 2015. évi pályázaton, a döntés nyáron várható, az eredményhirdetést őszre tervezi az Európa Tanács.
Részletek
Magyar tagot választottak a biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal foglalkozó kormányközi platform tagjai közé
2015.01.26.
A biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányközi platform (IPBES) az elmúlt héten tartotta 3. ülését Bonnban. Az ENSZ keretein belül létrejött platform 2012. áprilisban alakult meg azzal a céllal, hogy erősítse a tudomány és a szakpolitikai döntéshozatal közötti kapcsolatot a biológiai sokféleség és az ökoszisztéma szolgáltatások megőrzése és fenntartható használata érdekében.
Részletek
Megnyílt a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontja, a Bakony-Balaton Geopark nyugati kapuja
2015.01.21.
Európai uniós pályázat révén új létesítménnyel gyarapodott Tapolcán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság sokszínű ökoturisztikai kínálata. A csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát.
Részletek
Téli kalandozások nemzeti parkjainkban - a hideg évszakban is változatos programokat kínálnak nemzeti parkjaink
2015.01.21.
Transz-bükki átkelés, Téli túra a Zemplénben, Telelő madarak megfigyelése a Dinnyési-fertőn, Hajnalmadár túra, Nyomunkban a hiúz vagy éppen Hortobágyi sasles.
Január 31-én és február 7-én a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében közel húsz túraajánlattal várják a természetkedvelőket védett természeti területeink.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design