magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Járművel való közlekedés védett természeti területen

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról
Digitális képgyűjtemény a Kárpát-medence élővilágáról, a szolnoki Tisza Klub gondozásában
European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

LIFE spanyolországi tanulmányút – mi a titka a spanyol LIFE projekt sikereknek?
2016.07.25.
 A spanyolok köztudottan jelentős számú LIFE pályázatot nyernek évről-évre, ezért érdemesnek tartottuk, hogy egy tanulmányút során megismerjük a spanyolországi LIFE nemzeti kapcsolattartók munkáját és néhány hazánkban is aktuális témájú már futó LIFE projektet. A tanulmányút 2016. május 9-13. között az Európai Unió által finanszírozott „LIFE kapacitásépítés Magyarországon” (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretén belül valósult meg.
Részletek
Sikeresen megvalósult az első LIFE Természetvédelmi Tréning
2016.06.29.
2016. június 20-án került sor a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében a LIFE kapacitásépítés Magyarországon projekt keretében az I. LIFE Természetvédelmi Tréning megrendezésére, amely az elvárásainknak megfelelően nagy sikerrel zárult. A rendezvényt Dr. Rácz András, Földművelésügyi Minisztérium, környezetügyért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg köszöntő beszédével, az eseményt Érdiné dr. Szekeres Rozália, a Természetmegőrzési Főosztály főosztályvezető asszonya vezette le.
Részletek
Best of the best díjat kapott a Pannon Magbank LIFE program
2016.06.15.
Május végén az Európai Bizottság „Best of the best” címmel tüntette ki és Európa 6 legsikeresebb LIFE-finanszírozású természetvédelmi programja közé választotta a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott Pannon Magbank LIFE+ programot.
Részletek
Magyarország pályázata nyerte el az Európa Tanács Táj Díját
2016.06.13.
A "Mesés Hetés" című pályázat, amely magyarországi és szlovéniai települések Hetés táji örökségének fenntartása érdekében folytatott évtizedes együttműködésének eredményeit mutatta be, 12 ország pályaművei közül bizonyult a legjobbnak. Az elismerést az Európai Táj Egyezmény 17. műhelykonferenciáján 35 ország képviselőinek jelenlétében, ünnepélyes keretek között adta át Alfonso Zardi, az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia és Jó Kormányzás Központjának vezetője és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Részletek
LIFE TERMÉSZETVÉDELMI TRÉNING
2016.06.13.
A LIFE kapacitásépítés Magyarországon című (LIFE14 CAP/HU/000010), az Európai Bizottság által támogatott projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya LIFE TERMÉSZETVÉDELMI TRÉNINGET szervez potenciális pályázók részére.
Részletek
A biológiai sokféleség világnapja
2016.06.01.
 
A Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából idén május 26-án a Szegedi Vadaspark adott otthont az élővilág változatosságát bemutató programsorozatnak.
Részletek
A LIFE Természet és biodiverzitás kiemelt terület 2016. évi pályázati felhívásának újdonságai
2016.05.25.
Az Európai Bizottság által meghirdetett LIFE program Környezetvédelmi alprogramján belül a Természet és biodiverzitás kiemelt területre vonatkozó pályázati felhívás 2016-ban számos újdonságot tartalmaz.
Részletek
Denevérre ultrahangolódva - Klip-pályázat a denevérek évében, a denevérek tiszteletére
2016.05.25.
 A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által fenntartott Vadonleső Program immár harmadik éve a hazai művészeti élet és a természetvédelmi ágazat összefogásával hirdeti meg az Év Emlőse programsorozatot. 2016-ban: „Az Év Emlőse: a denevér!” Ebből az alkalomból egy új pályázatot hirdetünk a 15-25 éves korosztály számára.
Részletek

  Előre »   

Ismerje meg...!
Pro Natura
Pro Natura-díjazottak
A Természetvédelem Nagykövete
A CITES magyarországi honlapja
Zselici Csillagoségbolt-park
Hortobágyi Csillagoségbolt-park
Natúrparkok
A Biológiai Sokféleség Egyezmény magyarországi honlapja
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Természetvédelmi plakátok gyűjteménye
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
GMO-k a világban
A GMO kormányzati honlapja
MET-ÉSZ
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design