magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Zöldinfrastruktúra - már Magyarországon is
 
A természetvédelem országos programjának köszönhetően Magyarországon is elindult a zöldinfrastruktúra-hálózat megalapozása. A programelem fejlesztéseként általános cél – a zöldinfrastruktúra-hálózat funkcionális rendszerként történő működtetése mellett – az ökoszisztémák hálózataira épülve az ember és az élővilág jóllétének, azok egyensúlyban működő kölcsönhatásának elérése.
   
 
A jelenleg is zajló megvalósítás egyik legfőbb feladata - a többi programelem eredményeinek integrálásával - érvényt szerezni a biodiverzitás megőrzésének a területi és települési tervezési, valamint tájrehabilitációs folyamatokban.
 
Előbbiekhez kapcsolódva mutatta be előadásában Pádárné dr. Török Éva, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője a programelem felépítését, módszertani előkészítési szakaszát, és tervezett eredményeit a múlt heti (2018.04.13.) Green City konferencián. A Construma szervezésében lezajlott előadássorozat fókuszát az alakuló zöld városok zöldinfrastruktúra fejlesztéseinek helyi jellegzetességei adták, ahol az országos program egy másik eleme, az ökoszisztéma-szolgáltatások térképezése és fejlesztése is bemutatkozott.
 
A zöldinfrastruktúra projektelemmel kapcsolatos további információk a program saját oldalán találhatóak.
 
Zöldinfrastruktúra
 
   
 
2018.04.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design