magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

A biodiverzitásról másképp 2. konferencia
 
A Magyar Természettudományi Társulat az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottságával (KÖTEB), az MTA KÖTEB Biodiverzitás Albizottságával, az MTA KÖTEB Élelmiszerbiztonsági Albizottságával és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködésben rendezte meg A biodiverzitásról másképp 2. „Puli, csatak és fuszujka – sokféleség a génektől a pörköltig” című konferenciát 2017. november 8-án a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
   
 
A most megrendezett konferencia a biodiverzitásról másképp konferenciasorozat második állomása. Az első rendezvény a Magyar Tudományos Akadémián 2017. szeptember 13-án zajlott és fontos útkeresési állomás volt, melynek keretében elsősorban a kutatók, tudósok osztották meg gondolataikat a tekintetben, hogy milyen hasznos kapcsolatrendszer alakulhat ki a kutatás és biodiverzitás-védelem között.
 
A második rendezvény még tágabban értelmezve a biodiverzitás megőrzésének témakörét – egyebek mellett – a gasztronómia területére és kitekintést nyújtott.
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) részéről a konferenciát köszöntötte V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, aki az egyik védnöke is volt a rendezvénynek.
 
A rendkívül szerteágazó témájú előadások érintették – többek között – az endemikus emlősfajaink megőrzésével, a nagyragadozók hazai megtelepedésével, a veszélyeztetett magyar kutyafajták fajtarehabilitációs programjával és a tündérkertek kialakításával kapcsolatos kérdéseket is. A legeltetés sokféleségéről a konferenciák történetében rendhagyó módon első kézből hallhattunk, egy a mesterségét jelenleg is hagyományos módon gyakorló juhásztól.
 
 
A szervezők szándéka szerint az elhangzott sokszínű és értékes előadások hamarosan minden érdeklődő számára elérhetőek lesznek egy konferencia kötetben.
 
 
   
 
2017.11.13.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design