magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-VEKOP-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer
 
Interaktív természetvédelmi térkép 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Magyar nyertes a MAB Young Scientists Awards pályázaton
 
Az UNESCO által 1989-ben alapított díjjal kétévente olyan fiatal tudósokat jutalmaznak, akik kutatásaikat az ökorendszerek, a természeti erőforrások és a biológiai sokféleség területén végzik. A MAB Kormányközi Koordinációs Bizottság (MAB ICC) 29. ülésén 2017. június 13-án kihirdették a Young Scientists Awards 2017 díj nyerteseit.
   
 
Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy a rangos pályázaton első alkalommal nyert magyar jelölt. A hét nyertes kutató között van a MAB Nemzeti Bizottság által támogatott Dr. Amir Mosavi is.

Ezt a díj azért is különleges megtiszteltetés, mert elsősorban a fejlődő országok pályázói nyerik, európai pályázó csak különösen indokolt esetben nyerhet.

Dr. Amir Mosavi, adattudós, jelenleg az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán folytat kutatásokat az alacsony szennyezőanyag kibocsátású hibrid motorok fejlesztése területén Dr. Dineva Adrienn és Prof. Dr. Várkonyiné-Kóczy Annamária kutatókkal tudományos kollaboráció keretén belül. Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz és a kockázatcsökkentéshez javasolt adatközpontú döntéstámogató rendszere pedig valóban kiterjedt lehetőség arra, hogy a legfrissebb felfedezéseket a döntési tudomány és előrejelzés egyik fő innovációjává alakítsa. 

Gratulálunk az ifjú kutatónak!

 

 

További információk a díjról, illetve a 2017-es magyar nyertesről:

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/ecological-sciences/man-and-biosphere-programme/awards-and-prizes/mab-young-scientists-awards/

http://dehir.hu/debrecen/a-kovetkezo-generaciokert-dolgozik-az-unesco-dijas-debreceni-kutato/2017/08/12/

http://dehir.hu/debrecen/debreceni-kutato-nyerte-el-az-unesco-rangos-elismereset/2017/07/05/

http://www.unesco.hu/scholarships-prizes/amir-mosavi-hungary-is

   
 
2017.09.08.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design