magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Európai Natura 2000 Díj 2018 - szeptember végéig várják a pályázókat
 
A legfőbb természetvédelmi eredmények kitüntetését célzó Európai Natura 2000 díj negyedik évi pályázati időszaka 2017. szeptember 29-én zárul. A Natura 2000-hez kapcsolódó tevékenységekben részt vevő bármely jogi személy nevezhet a díjra az öt kategória egyikében.
 
   
 
 
A díj a Natura 2000 hálózat irányításában és előmozdításában, valamint a Natura 2000 és az európai polgárok számára nyújtott előnyei ismertségének növelése terén elért kimagasló eredményeket hivatott elismerni. Emellett hozzájárul a Bizottság nemrégiben elfogadott cselekvési tervének negyedik kiemelt területéhez, amely cselekvési terv – a polgárok és a gazdaság javára – az EU-ban a természet és a biológiai sokféleség védelmének javítását célozza.
 
A cselekvési terv negyedik kiemelt területe, a „Hatékonyabb kommunikáció és figyelemfelkeltés, az állampolgárok, az érdekelt felek és a közösségek bevonása” magában foglalja a május 21-i "
Európai Natura 2000 nap” kihirdetését is.
 
E különleges alkalom keretében Európa-szerte több száz nyilvános esemény kerül megrendezésre. A következő évre kijelölt „Natura 2000 napon” pedig Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a halászati politikáért felelős biztos bejelenti a Natura 2000 díj nyerteseinek névsorát a Bizottság fő épületében (Berlaymont) megrendezett különleges ünnepség keretében.

A pályázat menetéről további információk az alábbi honlapon olvashatók:
 

Amennyiben konkrét kérdésük/javaslatuk lenne, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a Natura 2000 Díj Titkárságával:
n2000awards@adelphi.de
 

   
 
2017.08.29.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design