magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Európai NATURA 2000 nap - mérföldkő a Natura 2000 hálózat életében!
 
Az Európai Unió már 25 éve támogatja egyedülálló és felbecsülhetetlen természeti örökségünk védelmét. Ezt a mérföldkövet, az élőhelyvédelmi irányelv és a Natura 2000 területek hálózatának negyedszázadát, hivatott jelezni május 21., amelyet  hivatalosan is „Európai Natura 2000 Nap”-nak jelöltek ki.
   
 
Az Európai Natura 2000 nap 1992. május 21-éhez kötődik, amikor az EU élőhelyvédelmi irányelvét és a LIFE programot is jóváhagyták. Az élőhelyvédelmi irányelv a madárvédelmi irányelvvel (amelyet 1979-ben alkottak meg) együttesen képezi a Natura 2000 hálózat alapját és sikeresen hozzájárul közös európai természeti örökségünk megőrzéséhez. A több mint 27 000 Natura 2000 területből álló hálózat az EU egyik legkiemelkedőbb eredménye.


Nyilatkozat május 21-éről az „Európai Natura 2000 nap”-ról

Az élőhelyvédelmi irányelv és a LIFE program 25. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság az Eruópai Parlamenttel, az Európai Tanács Elnökségével és a Régiók Bizottságával közösen jelölte ki az „Európai Natura 2000 napot”. A nyilatkozatot a vezetők 2017. május 15-én Brüsszelben írták alá.

A nyilatkozat kihangsúlyozza, hogy meg kell erősíteni a természetvédelmi erőfeszítéseket, és fel kell hívni a társadalom figyelmét természeti értékeinkre annak érdekében, hogy megőrizhessük természeti kincseinket a természet, az emberiség és a gazdaság számára egyaránt. 

(Forrás: http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/EUnatura2000day/index_en.htm)

A Natura 2000 hálózatról és a LIFE programról oldalunkon bővebben is olvashatnak.
   
 
2017.05.22.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design