magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Megjelent a 2017. évi LIFE pályázati felhívás!
 
Az Európai Bizottság 2017. április 28-án közzétette a 2017. évi LIFE pályázati felhívást, mely a Környezetvédelem és az Éghajlat-politika alprogramot egyaránt érinti. A program keretében lehetőség van többek között hagyományos projektek, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek és előkészítő projektek benyújtására.
   
 
A LIFE pályázati felhívás az Európai Bizottság LIFE honlapján érhető el:
 
 
Természetvédelmi témájú pályázatokra vonatkozó nemzeti határidő:
 
Amennyiben 2017-ben tervezi LIFE pályázat benyújtását vagy pályázatban partnerként történő részvételt és igényt tart konzultációra, illetve támogatónyilatkozatra, a pályázatot óriásfile-küldő alkalmazásával 2017. augusztus 3-ig szíveskedjen megküldeni a Földművelésügyi Minisztérium részére az alábbi címekre:
 
A kísérőlevelet kérjük dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár úr részére címezni és beszkennelve a fenti címekre e-mailen megküldeni (a kísérőlevél és a pályázat megküldése is elegendő elektronikus úton).
 
A fenti határidő a „Természet és Biodiverzitás” pályázatokra, valamint minden egyéb természetvédelmi témájú projektre vonatkozik („Környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás” pályázatok, integrált projektek, technikai segítségnyújtás projektek, előkészítő projektek).
 
A Minisztérium a határidőre beérkezett pályázati anyagok véleményezése alapján dönt a támogatónyilatkozat kiállításáról.
 
Az augusztus 3-i határidőre a pályázat magyar nyelvű verziója is elfogadott (elegendő a fordítást az Európai Bizottság által megadott határidőre elvégezni), viszont kérjük, hogy a pályázati űrlapokat az előzetes véleményezéshez megfelelő részletességgel szíveskedjen kitölteni, különös tekintettel az akciók teljes körű leírására. Ennek hiányában nem tud a Minisztérium szakmai támogatónyilatkozatot kiállítani.
 
 
További információ természetvédelmi témában:
 
Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztály
 
Bokor Veronika
Tel: 06 1 795-2403
 
 
További információk a LIFE programmal kapcsolatban:
 
   
 
2017.05.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design