magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

LIFE Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás tréning
 
A LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében a Földművelésügyi Minisztérium újabb sikeres, nagy szakmai közönséget megmozgató tréninget tartott.
   
 

A 2017. április 6-án lezajlott tréning ezúttal a Környezetvédelmi alprogram egyik fontos területe, az ún. Környezetvédelmi irányítás ás tájékoztatás, azaz a kommunikációt előtérbe helyező projektek köré épült.

A kifejezetten egy-egy fontos környezetvédelmi, természetvédelmi témát felkaroló kommunikációs célú projektötletek beadását célzó tréning segítséget nyújtott a nem kommunikációs projektek elkészítésében is, hiszen a meghívott előadók saját tapasztalataikat megosztva a hagyományos projektek kommunikációs elemeinek megvalósítására, a médiával való kapcsolattartásra, a társadalom figyelmének felhívására is számtalan ötletet, javaslatot fogalmaztak meg a jövőbeni pályázók számára.

Valamennyi hazai nyertes, a Környezetvédelmi alprogramhoz tartozó, jelenleg is futó kommunikációs LIFE pályázat képviseltette magát a rendezvényen. Szakmai előadókat, kommunikációs szakembereket, valamint külföldi pályázók hasznos tapasztalatait bemutató előadásokat hallhatott az érdeklődő szakmai közönség. A Minisztérium munkatársai továbbá felhívták a figyelmet a pályázati tudnivalókra, a beadási határidőkre, valamint az év során megrendezésre kerülő soron következő tréningekre, információs napokra.

A külföldi és hazai előadók első kézből való tapasztalatait bemutató előadások letölthetőek és hasznosíthatóak a hamarosan megjelenő pályázati felhívásokat követően a minél sikeresebb LIFE pályázatok megírása, beadása és megvalósítása érdekében!

Letölthető előadások:

Bokor Veronika - Novák Judit: LIFE Környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás (GIE) – környezetvédelemi, természetvédelmi tématerületek

Szatmári Adrienn: LIFE kapacitásépítés Magyarországon

Bódis Pál - Joó Zsófia: Élet az erdőben

Dr. Nagy Dániel: FIRELIFE Erdőtűz megelőzési Program” –Információ és Kommunikáció nyertes pályázat előkészítésének és végrehajtásának tapasztalatai

Kozák Balázs: Kommunikációs LIFE partner vállalati tapasztalatok

Dr. Kasza Gyula: Maradék nélkül - a NÉBIH élelmiszerhulladék elleni programja

 

   
 
2017.04.19.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design