magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

LIFE Capacity Building Networking Workshop
 
A 2016. januári Brüsszelben megrendezett indító megbeszélés után hazánk rendezhette meg a kapacitásépítési pályázatot elnyert országok második találkozóját, a Kapacitásépítési Networking Workshop-ot 2016. november 22-23-án.
   
  A kétnapos budapesti szakmai találkozón a kapacitásépítési pályázatot megvalósító tagállamok megoszthatták eddig elért eredményeiket, problémáikat és azok megoldási módozatait, valamint a legjobb gyakorlatokat, miközben lehetőségük nyílt az Európai Bizottság szakembereivel történő konzultációra is.


(Fotó: Pelsőczy Csaba)

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára nyitóbeszédében kiemelte, hogy a minőségi és a mennyiségi kritériumok a kapacitásépítési pályázatok eredményességének fokmérői. A minőség a benyújtandó projektjavaslatok szakmai tartalmán, újszerűségén és nem utolsó sorban a projektek megvalósíthatóságán – a tevékenységek, az ütemezés és a menedzsment összhangján – múlik. A mennyiséget az határozza meg, hogy évről évre mennyivel nő a magyar pályázók száma, és ők milyen arányban nyerik majd el a támogatásokat. Fontos cél, hogy ne csak a közszféra intézményei, hanem a cégek is egyre nagyobb arányban kapcsolódjanak be a programba, segítsék az ökoinnováció eredményeinek gyakorlatban történő kipróbálását, alkalmazását és továbbfejlesztését.

A hazai „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt összköltségvetése mintegy 1.145.665 euró, amelyből az Európai Bizottság által biztosított támogatási összeg 992.279 euró. A 2016 januárjában indult 3 éves projekt célja, hogy a LIFE programban hazánk az elkövetkező években még eredményesebben, még több sikeres pályázati forrás elnyerésével tudjon részt venni. A projekt többek között a LIFE nemzeti tanácsadói szolgáltatásokkal, éghajlat-politikai, környezet- és természetvédelmi tréningekkel, képzésekkel, információs napokkal, külföldi tapasztalatok megosztásával kívánja segíteni a hazai pályázókat a pályázat megvalósításának teljes időtartama alatt.

 

   
 
2016.12.21.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design