magyar english deutsch
Nemzeti Park Igazgatóságok


KEHOP-4.3.0-15-2016-00001

 
Természetvédelmi Információs Rendszer (TIR)

TIR KEZDŐLAP

http://geo.kvvm.hu/tir

A védett természeti területek interaktív térképe

http://geo.kvvm.hu/tir

Vadonleső
Magyar Természettudományi Múzeum
Járművel való közlekedés védett természeti területen

European Greenbelt
European Greenbelt
Figyelem!


A honlapon található dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak, azok bármilyen célú felhasználása a szerzők előzetes engedélyéhez kötött.
A természetvédelem emblémája védjegyoltalom alatt áll, annak bármilyen célú felhasználása a védjegyjogosult előzetes engedélyéhez kötött.

Ülésezett a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság
 
A Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) 2016. november 11-én egynapos ülést tartott, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság dinnyési kutatóházában.
   
 

Az ülés során megvitatta a hároméves munkaterv előrehaladását, a Rétszilasi-halastavak TT ramsari terület ökológiai jellegváltozását, a Ramsari Városi cím kialakításával és a majdani magyar pályázattal kapcsolatos fejleményeket, valamint a 2017. évi Vizes Élőhelyek Világnapja központi rendezvényét. A bevezetőben Rácz András tájékoztatást adott a közelmúltban indított, komplex hansági élőhely-rekonstrukciós projektről (9,000 ha; 1,7 milliárd forint), továbbá a térségben induló osztrák-magyar INTERREG projektről, amelynek jelentős része kutatási témákat foglal magába.

A Bizottság munkatervének megvitatása

A Bizottság áttekintette 2015-2017. évi munkatervét, megvitatta a fejleményeket és meghatározta a további feladatokat, a bevonandó intézményeket, személyeket.

A „Ramsari Város” cím előkészítése

Schmidt András titkár beszámolt az Állandó Bizottság 52. ülésén elfogadott ütemezésről. 2017. januárban teszik közzé az első felhívást, és 2017 szeptemberig lehet beadni a jelöléseket.

Vizes Élőhelyek Világnapja 2017

A Bizottság javasolja a központi rendezvényt 2017. február 2-án Tatán megtartani. A központilag meghirdetett világnapi jelmondat a vizes élőhelyek természeti katasztrófák csökkentésébe játszott szerepét emeli ki.

   
 
2016.12.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design